05/04/2024

Προτάσεις λογοτεχνικών βιβλίων για τον εμπλουτισμό της συλλογής της βιβλιοθήκης του Τμήματος από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος.

Η βιβλιοθήκη του Τμήματος θα αγοράσει βιβλία αγγλικής και αμερικανικής λογοτεχνίας που θα προτείνουν οι φοιτητές/τριες, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ήδη στη συλλογή της Βιβλιοθήκης.

Τα συγκεκριμένα βιβλία, καθώς και όλα τα λογοτεχνικά βιβλία της βιβλιοθήκης, θα είναι διαθέσιμα για δανεισμό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τι χρειάζεται: μόνο ο τίτλος του βιβλίου και το όνομα της/του συγγραφέως στο ειδικό κουτί που υπάρχει στη βιβλιοθήκη του Τμήματος μέχρι τις 19 Απριλίου 2024.

20/03/2024

Η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας λειτουργεί κανονικά από την Τρίτη 19/03/2024. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μπορούν να επιστρέφουν χωρίς πρόστιμο τα βιβλία που είχαν δανειστεί πριν από την κατάληψη του κτιρίου μέχρι και την Παρασκευή 29/03/2024.

21/06/2023

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2023 (ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 26/06/2023 ΕΩΣ 08/09/2023)

H Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα λειτουργούν: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 15:00.
Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 24/07/2023 έως τις 18/08/2023.

09/06/2023

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

( για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας )

Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος του εαρινού εξαμήνου και οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας σας προτείνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να δανειστείτε λογοτεχνικά βιβλία με το επαυξημένο χρονικό διάστημα των τριών μηνών, ώστε να μπορέσετε να τα έχετε στη διάθεσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Ο δανεισμός λογοτεχνικών βιβλίων με επαυξημένο χρονικό διάστημα ξεκινάει από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Σας περιμένουμε με χαρά και σας ευχόμαστε όμορφες διακοπές!

21/10/2022

Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 26/10/2022 έως τις 28/10/2022.

08/09/2022

Έκτακτη αλλαγή στο ωράριο της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα λειτουργήσουν εκτάκτως 9:00-14:30 τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

11/07/2022

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2022 (ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 02/07/2022 ΕΩΣ 16/09/2022)

H Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα λειτουργούν: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 16:00.
Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 25/07/2022 έως και τις 23/08/2022.

16/06/2022

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

( για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας )

Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος του εαρινού εξαμήνου και οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας σας προτείνει να δανειστείτε λογοτεχνικά βιβλία με το επαυξημένο χρονικό διάστημα των 70 ημερών, ώστε να μπορέσετε να τα έχετε στη διάθεσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Ο δανεισμός λογοτεχνικών βιβλίων με επαυξημένο χρονικό διάστημα ξεκινάει από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Σας περιμένουμε με χαρά και σας ευχόμαστε όμορφες διακοπές!

03/12/2021

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ DRAMA ONLINE (CORE COLLECTION)

Your institution now has access to the Core Collection on DRAMA ONLINE.

The Core Collection forms the heart of Drama Online. With over 1,875 playtexts and more added each year, this collection is truly the foundation of the platform and offers a diverse and rich catalogue of plays by the world's leading dramatists.

Drama Online

www.dramaonlinelibrary.com/plays

03/12/2021

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ OXFORD ENGLISH DICTIONARY (OED)

Oxford English Dictionary
 

Your institution now has access to the Oxford English Dictionary!

The Oxford English Dictionary (OED) is widely regarded as the accepted authority on the English language. It is an unsurpassed guide to the meaning, history, and pronunciation of more than 600,000 words, past and present, from across the English-speaking world.

As a historical dictionary, the OED focuses not only on the meanings of the word, but also on the history of the word, and how its meaning has changed over time. The OED traces the history of the English language through 3 million quotations, from classic literature and specialist periodicals, to films scripts and cookery books. Updates revise and extend the OED at regular intervals, each time subtly adjusting our image of the English language.

For more information on the content you have access to, please click here.

Make the most of your Oxford English Dictionary services…

Take a tour of the product and learn how its user friendly functionality can help you organize and manage your research journey.

If you have any questions about the OED, please contact your librarian. 

 

22/10/2021

ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΠΘ : Browzine & LibKey Nomad

Το εργαλείο Browzine προβάλλει θεματικά όλα τα περιοδικά στα οποία έχουν συνδρομή η Βιβλιοθήκη ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εγγραφής ώστε να είναι δυνατή η θεματική οργάνωση των περιοδικών του ενδιαφέροντός σας ή η αυτόματη ενημέρωση για νέα τεύχη. Το εργαλείο Browzine μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο και σε φορητές συσκευές με λειτουργικό Android και iOS.

Το LibKey Nomad αποτελεί μία επέκταση για γνωστά προγράμματα φυλλομέτρησης (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge) η οποία ενημερώνει κατά την προβολή ιστοσελίδων αν τα άρθρα που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν στις συνδρομές της Βιβλιοθήκης ΑΠΘ και του ΣΕΑΒ.
Για την πρόσβαση στο πλήρες κείμενο απαιτείται να είστε εντός δικτύου ΑΠΘ ή να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές που παρέχονται για πρόσβαση στις πηγές εκτός της Πανεπιστημιούπολης.

2/04/2021

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας έχει αποκτήσει δοκιμαστική πρόσβαση σε δύο βάσεις λογοτεχνικών κειμένων:

Bloomsbury Drama Online

[ εώς τις 31 Μαΐου 2021 ]

Oxford World Classics

[ εώς τις 24 Απριλίου 2021 ]

Για την πρόσβαση στις παραπάνω πηγές από υπολογιστές εκτός του Πανεπιστημίου, απαιτείται η χρήση της πρόσβασης εικονικού δικτύου του Πανεπιστημίου (VPN). Επίσης, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού (sign up, create an account) για να μπορείτε να κατεβάζετε και να εκτυπώνετε τις σελίδες που χρειάζεστε.

Στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου θα είναι διαθέσιμα δύο ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, ένα για κάθε βάση, ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τις απόψεις σας ως προς την κάλυψη του περιεχομένου, την ευκολία χρήσης αλλά και τη χρησιμότητά τους για τις ερευνητικές σας ανάγκες ή τις ανάγκες των σπουδών σας.

Επειδή η γνώμη σας είναι σημαντική για τη Βιβλιοθήκη και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα αλλά και καθοριστική για τη συνδρομή ή όχι στις παραπάνω πηγές, σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω βάσεις κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου και να συμπληρώσετε τα διαθέσιμα ερωτηματολόγια.

4/11/2020

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΥΣ

Η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας δημιούργησε μια σειρά από οδηγούς για να σας διευκολύνει στην έρευνά σας. Μπορείτε να βρείτε τους οδηγούς στον ιστότοπο της βιβλιοθήκης του Τμήματος στην ενότητα "ΟΔΗΓΟΙ" ή ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Προσβαση στις Ηλεκτρονικες Πηγες του Α.Π.Θ. και του HEAL-Link

Αναζητηση και Εντοπισμος Πηγων

Οι Τυποι Υλικου και τα Ειδη των Πληροφοριακων Πηγων

Βασικες Εννοιες στην Ανακτηση Πληροφοριων

Τεχνικες Ανακτησης Πληροφοριων

Στρατηγικες Αναζητησης

13/07/2020

Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 20/07/2020 έως τις 24/08/2020.

29/7/2020

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο της επιστημονικής κοινότητας και αν ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο του COVID-19

The Literary Encyclopedia. Visit Here.

Η Literary Encyclopedia είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο και ενημερωμένο πληροφοριακό έργο για τη λογοτεχνική και πολιτιστική ιστορία.

Cambridge University Press: Cambridge Core Collection.

700 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων καθώς και ηλεκτρονικά περιοδικά από τη συλλογή "Cambridge Core" είναι διαθέσιμα έως τα τέλη Μαΐου.

Elsevier ebooks via ProQuest Ebook Central and EBSCO host.

Παρέχει πρόσβαση σε όλη τη συλλογή των ηλεκτρονικών βιβλίων που διαθέτει μέσω της ProQuest Ebook Central και της EBSCO host μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Emerald ebooks via ProQuest Ebook Central.

Παρέχει πρόσβαση σε όλη τη συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων που διαθέτει μέσω της ProQuest Ebook Central.

Oxford University Press: Epigeum.

Προσφέρει μέσω των συνεργατών του στο Epigeum, που αποτελεί μέρος του Oxford University Press, τα μαθήματά τους για την Online Διδασκαλία ελεύθερα διαθέσιμα μέχρι τα τέλη Μαΐου προκειμένου να βοηθήσουν εκείνους που αντιμετωπίζουν την εξ αποστάσεως μάθηση για πρώτη φορά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε εδώ.

Project MUSE. Visit Here.

Προσφέρει τη δυνατότητα στους συνεργαζόμενους εκδότες του, να περέχουν το περιεχόμενό τους δωρεάν μέσω της πλατφόρμας του. Ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους που προσφέρουν δωρεάν τα ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά τους είναι οι παρακάτω:
  • Ohio State University Press (all books and journals)
  • University of Nebraska Press (all books and journals)
  • University of North Carolina Press (all books)
  • Temple University Press (all books)
  • Vanderbilt University Press (selected books)
Το Project MUSE θα ανακοινώσει επιπλέον συμμετέχοντες και θα ενημερώνει συνεχώς τη λίστα των εκδοτών που προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε περιεχόμενο εδώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του Project MUSE που είναι ελεύθερο δωρεάν θα βρείτε εδώ.

SAGE Publishing: Resources to help you transition to teaching online.

MIT Press Books: Visit Here.

Παρέχει πρόσβαση στη συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων που διαθέτει έως την 31η Μαΐου 2020. Θεματικές κατηγορίες που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συλλογή και αφορούν τις σπουδές του Τμήματος είναι οι παρακάτω: Εκπαίδευση, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Γλωσσολογία, Φιλοσοφία και Κοινωνικές Επιστημές.

Gale eBooks: Visit Here.

Περιλαμβάνει 12 βιβλία σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία και την οργάνωση online μαθημάτων. Ενδέχεται να ζητηθεί από τους χρήστες να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης για όλους είναι "open".

The Internet Archive. Visit Here.

Παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε πάνω από 1,4 εκατομμύρια βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης της. Η συλλογή με το όνομα National Emergency Library (Εθνική Βιβλιοθήκη έκτακτης ανάγκης) δημιουργήθηκε για να βοηθήσει όλους τους εγκλωβισμένους λόγω καραντίνας.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της βιβλιοθήκης του Τμήματος σχετικά με τον οδηγό χρήσης των διαθέσιμων πηγών την περίοδο της πανδημίας του Covid-19.

Η παραπάνω λίστα, με τις πηγές που διατίθενται ελεύθερα για σύντομο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσει να ενημερώνεται με όποια νέα δεδομένα προκύψουν.

26/02/2020

Έκτακτη αλλαγή στο ωράριο της Βιβλιοθήκης.

Την Παρασκευή 28/02/2020 η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο θα λειτουργήσουν εκτάκτως 08:30-14:00.

20/02/2020

Πληροφορίες για τις on reserve βιβλιογραφίες του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου 2019-2020.

Μπορείτε να δείτε τις on reserve βιβλιογραφίες του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στον κατάλογο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και να βρείτε σχετικές πληροφορίες εδώ.

27/11/2019

Δοκιμαστική περίοδος στην ProQuest One Literature.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, ύστερα από αίτημα της βιβλιοθήκης του Τμήματος, έχουμε δοκιμαστική περίοδο στην ProQuest One Literature από τις 25/11/2019 έως τις 25/12/2019. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη συγκεκριμένη βάση της ProQuest στην ακόλουθη διεύθυνση του Παγκόσμιου Ιστού: https://trials.proquest.com/access?token=CJXCVsXRBoDICGTfsoGGlXXhw

05/06/2019

Έκτακτη αλλαγή στο ωράριο της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα κλείσουν εκτάκτως στις 14:30 την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

21/03/2019

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Οι φοιτήτριες/τές του μαθήματος ‘Λογοτεχνική Μετάφραση’, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, θα τοποθετήσουν μεταφράσεις ποιημάτων στο χώρο του Αναγνωστηρίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019.

20/03/2019

Έκτακτη αλλαγή στο ωράριο της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο θα κλείσουν εκτάκτως στις 14:30 την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.

1/3/2019

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές πηγές για τη ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ και τη ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ

SearchLibAuth.gr / Ebooks / Translation and Interpreting (84). Visit Here.

Θεματικη Πυλη Βιβλιοθηκης/ Μεταφραση και Διερμηνεια. Visit Here.

Πληροφοριακες Πηγες: Λεξικα, Εγκυκλοπαιδειες...κ.α. Visit Here.

Glossary Links / Terminology Coordination. Visit Here.

BabelNet : The largest multilingual encyclopedic dictionary. Visit Here.

Ηλεκτρονικα Περιοδικα:

Asymptote Journal Babel (Frankfurt) / International Federation of Translators (FIT) (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
Babel: Littératures plurielles (Mont-de-Marsan)
Current Trends in Translation Teaching and Learning E.
Exchanges: Journal of Literary Translation / The University of Iowa
International Journal of Comparative Literature and Translation Studies / Australian International Academic Centre PTY.LTD.
International Journal of English Language and Translation Studies
International Journal of Translation and Interpreting research, The
Interpreter and Translator Trainer, The
Interpreting : international journal of research and practice in interpreting (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
inTRAlinea: Online Translation Journal
JoSTrans: The Journal of Specialized Translation
Journal of King Saud University. Languages and Translation
Journal of Translation, The / SIL International
Journal of Translation Studies (back issues) / Department of Translation, The Chinese University of Hong Kong
Machine Translation (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
Machine translation review
Mercurian: Theater in Translation, The
Meta : journal des traducteurs = Meta: Translators' Journal
Modern poetry in translation
Mutatis Mutandis: Latin America Translation Journal
New Voices in Translation Studies / The International Association for Translation and Intercultural Studies
Perspectives: Studies in Translatology (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
Professional Communication and Translation Studies
Przekładaniec : a journal of literary translation
Target: International Journal of Translation Studies (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
Terminology: International Journal of Theoretical and Applied Issues in Specialized Communication (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
Translatio (διαθέσιμο μόνο σε έντυπη μορφή στη βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής)
Translation (Austin, Tex.)
Translation & Interpreting : The International Journal of Translating and Interpreting Research
Translation and Interpreting Studies (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
Translation and Literature (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)
Translation Journal
Translation Studies
Translation Studies Journal (Santa Barbara, Calif.)
TC3 - Translation: Computation, Corpora, Cognition
TRANSLATIONiSTA - Dispatches from the World of Literary Translation (Magazine that publishes translations)
Translatum Journal - A Greek Translation Journal
TTR. Traduction, terminologie, rédaction
Words without Borders
World Literature Today (διαθέσιμο μόνο μέσω του δικτύου του Α.Π.Θ.)

το επόμενο διάστημα θα σας προτείνουμε κάτι άλλο

19/02/2019

Πληροφορίες για τις on reserve βιβλιογραφίες του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου 2018-2019.

Μπορείτε να δείτε τις on reserve βιβλιογραφίες του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στον κατάλογο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και να βρείτε σχετικές πληροφορίες εδώ.

15/02/2019

Πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές του ΑΠΘ

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την πρόσβαση στο πλήρες κείμενο των ηλεκτρονικών πηγών, που είναι διαθέσιμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εδώ.

21/11/2018

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές και έντυπες πηγές

Springer Link / Ebooks / Digital Education (147). Visit Here.

SearchLibAuth.gr / Ebooks / Digital Humanities – Digital Education (27). Visit Here.

Wiley Online Library / Ebooks / Digital Humanities – Digital Education (17). Visit Here.

ERIC - Educational Resources Information Center Visit Here.

(Συγκεντρώνει υλικό για θέματα γλώσσας και εκπαίδευσης. Εκτός από άρθρα περιοδικών, περιλαμβάνει επίσης πρακτικά συνεδρίων, κυβερνητικές εκδόσεις, διδακτορικές και μεταπτυχιακές διατριβές, αναφορές, οπτικοακουστικό υλικό, βιβλιογραφίες, οδηγούς και βιβλία.)

Project Muse / Journals / Education, Linguistics, Children’s Literature (52). Visit Here.

ProQuest Education Database / Journals / Teaching Methods and Curriculum (172). Visit Here.

JSTOR / Jounrals / Education (172). Visit Here.

JSTOR / Journals / Linguistics (59). Visit Here.

Ηλεκτρονικα Περιοδικα:

British Journal of Educational Technology
Digital Education Review
Digital Humanities Quarterly
Digital Learning
Digital Literary Studies
Digital Philology
Digital Scholarship in the Humanities (formerly Literary and Linguistic Computing)
Education Week’s Digital Directions
Educational Technology Abstracts
Educational Technology, Research and Development
ELT Journal
i-Manager's Journal on School Educational Technology
Innovations in Education and Teaching International
International Journal of Educational Technology in Higher Education
International Journal of Innovation in English Language Teaching and Research
Journal of Computer Assisted Learning
Journal of Educational Technology and Society
Language Arts
Learning, Media and Technology
Nordic Journal of Digital Literacy
Second Language Research
Studies in Second Language Acquisition
Teaching and Learning Inquiry

την επόμενη εβδομάδα θα σας προτείνουμε κάτι άλλο

08/11/2018

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές και έντυπες πηγές

Αλφαβητικος Καταλογος Ηλεκτρονικων Περιοδικων (ΑΠΘ, HEAL-Link). Visit Here.

(Περιλαμβάνει το σύνολο των ηλεκτρονικών συνδρομών των περιοδικών του Συνδέσμου Ακαδημαικών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link) και της Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.). Για αναζήτηση τίτλου περιοδικού.

Project Muse / Journals / Cultural Studies. Visit Here.

(Πρόσβαση στο πλήρες κείμενο 300 περίπου τίτλων περιοδικών, 65 εκδοτών που καλύπτουν θέματα Λογοτεχνίας, Ιστορίας, Πολιτικών Επιστημών, Οικονομίας, Φιλοσοφίας κ.λ.π.)

Wiley Online Books Collection / Cultural Studies. Visit Here.

(Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερους από 3900 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων. Καλύπτει θέματικα τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες αλλά και πολλές άλλες.)

Ηλεκτρονικα βιβλια:

A companion to Cultural Studies
A companion to popular Culture
Cultural globalization: a user’s guide to re-reading popular culture
American cultural studies: an introduction to American culture
A Companion to American Cultural History
A concise companion to American Studies
A Companion to American Literary Studies
A companion to Digital Humanities
A companion to Digital Literary Studies

Σειρες:

Advances in Digital Education and Lifelong Learning
Advances in Gender Research
Studies in Writing
Syntax and Semantics

την επόμενη εβδομάδα θα σας προτείνουμε κάτι άλλο

07/11/2018

Η Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο την Παρασκευή 09/11/2018 θα λειτουργήσουν εκτάκτως 9:00 – 15:00.

02/11/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Κάθε Τρίτη και Τετάρτη 11:00 – 13:00, το προσωπικό της βιβλιοθήκης (308, Νέο Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής) θα είναι στη διάθεσή σας να σας:

  • ενημερώσει για τις πηγές και τα εργαλεία έρευνας που είναι διαθέσιμα στο ΑΠΘ και αφορούν τις σπουδές σας στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • παρουσιάσει συγκεκριμένες πηγές που σας ενδιαφέρουν
  • παρουσιάσει τεχνικές και στρατηγικές έρευνας

01/11/2018

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές και έντυπες πηγές

Gale Virtual Reference Library - Literature. Visit Here. (ηλεκτρονικη πηγη με πληροφοριακα βιβλια)

Oxford Handbooks Online (Literature & Linguistics). Visit Here. (ηλεκτρονικη πηγη με εγχειριδια)

Drama for Students (ηλεκτρονικη πηγη που προτεινει εντυπα βιβλια του α.π.θ. μεσω των θεματων που περιλαμβανει)

A Companion to American Gothic (ηλεκτρονικό βιβλίο)
A New Companion to the Gothic (ηλεκτρονικό βιβλίο)
Gothic (ηλεκτρονικό βιβλίο)
The Gothic World (ηλεκτρονικό βιβλίο)
The Routledge Companion to Gothic (ηλεκτρονικό βιβλίο)
The Palgrave Handbook of the Southern Gothic (ηλεκτρονικό βιβλίο)
The handbook of linguistics (ηλεκτρονικό βιβλίο)
The handbook of applied linguistics (ηλεκτρονικό βιβλίο)
Statistics for Linguists : A Step-by-Step Guide for Novices (ηλεκτρονικό βιβλίο)

την επόμενη εβδομάδα θα σας προτείνουμε κάτι άλλο

12/09/2018

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, δε θα γίνονται δανεισμοί σε καμιά βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, λόγω αναβάθμισης του Συστήματος Αυτοματοποίησης Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου.

27/11/2017

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές πηγές για “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, ΠΟΙΗΣΗ, ΔΡΑΜΑ”.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.enl.auth.gr/lib/useLinksEL.html

Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις της Βιβλιοθήκης για θεματικές περιοχές που αφορούν τις σπουδές του Τμήματος όπως: Γλωσσολογία, Μετάφραση, Πολιτισμικές Σπουδές, Εκπαίδευση, Κινηματογράφος, Μυθιστορήματα Επιστημονικής Φαντασίας κ.α.

13/09/2017

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές πηγές για “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ”

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.enl.auth.gr/lib/useLinksET.html

Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις της Βιβλιοθήκης για θεματικές περιοχές που αφορούν τις σπουδές του Τμήματος όπως: Γλωσσολογία, Μετάφραση, Πολιτισμικές Σπουδές, Εκπαίδευση, Ποίηση, Κινηματογράφος, Θέατρο κ.α.

06/12/2016

Παζάρι βιβλίου στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, 12-16 Δεκεμβρίου 2016.
(Βιβλία δωρεάν)
Επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε και να ανταλλάξετε βιβλία μεταξύ σας, προσφέροντας κι εσείς βιβλία που δεν χρειάζεστε πια, στο παζάρι της Βιβλιοθήκης!

13/10/2016

Παζάρι βιβλίου στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, 17-21 Οκτωβρίου 2016. (Βιβλία δωρεάν)

13/10/2016

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ, Τρίτη 1 και 6 Νοεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ από τις 9:00 έως τις 12:30.

01/09/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή 300 περίπου τίτλων ηλεκτρονικών βιβλίων της συλλογής Wiley Online Library στον κατάλογο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου για τις παρακάτω θεματικές κατηγορίες: Εκπαίδευση, Αναπτυξιακές Σπουδές, Σπουδές στη Επικοινωνία και τα ΜΜΕ, Λογοτεχνία, Γλωσσολογία, Πολιτισμικές σπουδές, Ιστορία και Φιλοσοφία. Παρακάτω παραθέτουμε τη λίστα με τους τίτλους των βιβλίων ανά θεματική κατηγορία για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

Wiley Online Library eBooks- School of English Studies Relevant Subjects

07/04/2016

Αποθετηριο «Καλλιπος» (Ελληνικα Ακαδημαικα Ηλεκτρονικα Συγγραμματα και Βοηθηματα)

Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, που παρήχθησαν στα πλαίσια του Έργου «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα». Φιλοδοξία του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής κοινότητας.Μπορείτε να αναζητήσετε στο πλήρες κείμενο των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων, αλλά και να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενα του Αποθετηρίου μέσω 5 ευρείων Θεματικών Περιοχών.

07/04/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ( HEAL-Link ) έχουμε πρόσβαση στο πλήρες κείμενο περισσότερων από 3900 τίτλων ηλεκτρονικών βιβλίων του 2011, 2012, 2013 της συλλογής Wiley Online Books Collection. Επειδή προς το παρόν οι τίτλοι αυτοί δεν εμφανίζονται ούτε στον κατάλογο, ούτε στη μηχανή αναζήτησης του Α.Π.Θ., η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής δημιούργησε μια λίστα με 210 τίτλους με θέμα τη λογοτεχνία, τη γλωσσολογία, τις πολιτισμικές σπουδές, την ιστορία και τη φιλοσοφία, για την άμεση ενημέρωσή σας. Στόχος της βιβλιοθήκης να περαστούν οι τίτλοι αυτοί άμεσα στον κατάλογο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

15/03/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ προσφέρει πρόσβαση σε 247 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων του εκδότη De Gruyter σε θέματα λογοτεχνίας και γλωσσολογίας. Πρόκειται για δωρεά της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Επίσης παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερα από 1300 βιβλία ανοικτής πρόσβασης. Ο εντοπισμός των βιβλίων μπορεί να γίνει, είτε μέσω της σελίδας του εκδότη, για το σύνολο των βιβλίων, είτε από τη μηχανή αναζήτησης του ΑΠΘ, για τους 247 τίτλους του Πανεπιστημίου, στην καρτέλα "Άρθρα, Περιοδικά".

02/03/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε πλέον να βλέπετε, μέσω του Καταλόγου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου http://search.lib.auth.gr, τις on reserve βιβλιογραφίες για το εαρινό εξάμηνο 2016. Από την αρχική σελίδα του Καταλόγου επιλέγετε το σύνδεσμο "Δεσμευμένα για μαθήματα" ή μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο http://search.lib.auth.gr/Search/Reserves.

24/02/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Project Muse, καθώς επίσης, και στο σύνολο των εκδοτών ηλεκτρονικών περιοδικών, στα οποία έχουν πρόσβαση τα Ακαδημαϊκά Ιδρυμάτα της χώρας, μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ( HEAL-Link ).

Πίσω στην Αρχή