12/09/2018

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, δε θα γίνονται δανεισμοί σε καμιά βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, λόγω αναβάθμισης του Συστήματος Αυτοματοποίησης Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου.

27/11/2017

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές πηγές για “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, ΠΟΙΗΣΗ, ΔΡΑΜΑ”.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.enl.auth.gr/lib/useLinksEL.html

Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις της Βιβλιοθήκης για θεματικές περιοχές που αφορούν τις σπουδές του Τμήματος όπως: Γλωσσολογία, Μετάφραση, Πολιτισμικές Σπουδές, Εκπαίδευση, Κινηματογράφος, Μυθιστορήματα Επιστημονικής Φαντασίας κ.α.

13/09/2017

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Ηλεκτρονικές πηγές για “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ”

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.enl.auth.gr/lib/useLinksET.html

Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις της Βιβλιοθήκης για θεματικές περιοχές που αφορούν τις σπουδές του Τμήματος όπως: Γλωσσολογία, Μετάφραση, Πολιτισμικές Σπουδές, Εκπαίδευση, Ποίηση, Κινηματογράφος, Θέατρο κ.α.

06/12/2016

Παζάρι βιβλίου στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, 12-16 Δεκεμβρίου 2016.
(Βιβλία δωρεάν)
Επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε και να ανταλλάξετε βιβλία μεταξύ σας, προσφέροντας κι εσείς βιβλία που δεν χρειάζεστε πια, στο παζάρι της Βιβλιοθήκης!

13/10/2016

Παζάρι βιβλίου στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, 17-21 Οκτωβρίου 2016. (Βιβλία δωρεάν)

13/10/2016

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ, Τρίτη 1 και 6 Νοεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ από τις 9:00 έως τις 12:30.

01/09/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή 300 περίπου τίτλων ηλεκτρονικών βιβλίων της συλλογής Wiley Online Library στον κατάλογο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου για τις παρακάτω θεματικές κατηγορίες: Εκπαίδευση, Αναπτυξιακές Σπουδές, Σπουδές στη Επικοινωνία και τα ΜΜΕ, Λογοτεχνία, Γλωσσολογία, Πολιτισμικές σπουδές, Ιστορία και Φιλοσοφία. Παρακάτω παραθέτουμε τη λίστα με τους τίτλους των βιβλίων ανά θεματική κατηγορία για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

Wiley Online Library eBooks- School of English Studies Relevant Subjects

07/04/2016

Αποθετηριο «Καλλιπος» (Ελληνικα Ακαδημαικα Ηλεκτρονικα Συγγραμματα και Βοηθηματα)

Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, που παρήχθησαν στα πλαίσια του Έργου «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα». Φιλοδοξία του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής κοινότητας.Μπορείτε να αναζητήσετε στο πλήρες κείμενο των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων, αλλά και να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενα του Αποθετηρίου μέσω 5 ευρείων Θεματικών Περιοχών.

07/04/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ( HEAL-Link ) έχουμε πρόσβαση στο πλήρες κείμενο περισσότερων από 3900 τίτλων ηλεκτρονικών βιβλίων του 2011, 2012, 2013 της συλλογής Wiley Online Books Collection. Επειδή προς το παρόν οι τίτλοι αυτοί δεν εμφανίζονται ούτε στον κατάλογο, ούτε στη μηχανή αναζήτησης του Α.Π.Θ., η βιβλιοθήκη του Τμήματος Αγγλικής δημιούργησε μια λίστα με 210 τίτλους με θέμα τη λογοτεχνία, τη γλωσσολογία, τις πολιτισμικές σπουδές, την ιστορία και τη φιλοσοφία, για την άμεση ενημέρωσή σας. Στόχος της βιβλιοθήκης να περαστούν οι τίτλοι αυτοί άμεσα στον κατάλογο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

15/03/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ προσφέρει πρόσβαση σε 247 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων του εκδότη De Gruyter σε θέματα λογοτεχνίας και γλωσσολογίας. Πρόκειται για δωρεά της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Επίσης παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερα από 1300 βιβλία ανοικτής πρόσβασης. Ο εντοπισμός των βιβλίων μπορεί να γίνει, είτε μέσω της σελίδας του εκδότη, για το σύνολο των βιβλίων, είτε από τη μηχανή αναζήτησης του ΑΠΘ, για τους 247 τίτλους του Πανεπιστημίου, στην καρτέλα "Άρθρα, Περιοδικά".

02/03/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε πλέον να βλέπετε, μέσω του Καταλόγου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου http://search.lib.auth.gr, τις on reserve βιβλιογραφίες για το εαρινό εξάμηνο 2016. Από την αρχική σελίδα του Καταλόγου επιλέγετε το σύνδεσμο "Δεσμευμένα για μαθήματα" ή μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο http://search.lib.auth.gr/Search/Reserves.

24/02/2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Project Muse, καθώς επίσης, και στο σύνολο των εκδοτών ηλεκτρονικών περιοδικών, στα οποία έχουν πρόσβαση τα Ακαδημαϊκά Ιδρυμάτα της χώρας, μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ( HEAL-Link ).

Πίσω στην Αρχή