Οδηγίες για πρωτοετείς

Χαιρετισμός του Προέδρου του Τμήματος, κ. Καλογερά, προς τους πρωτοετείς φοιτητές/ φοιτήτριες:

Αγαπητοί/ές πρωτοετείς,

σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας και σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα μας μπορεί να μην είναι από τα παλαιότερα της Φιλοσοφικής Σχολής, μπορεί να μην έχει στο παρελθόν του αγώνες, όπως αυτός του δημοτικισμού για το οποίο δίκαια υπερηφανεύεται το Τμήμα Φιλολογίας, μπορεί να μην έχει τις διάσημες ανακαλύψεις του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, έχει όμως δημιουργήσει παράδοση στη σύγχρονη έρευνα και διδασκαλία, στην εξωστρέφεια και στις γέφυρες επικοινωνίας με την πόλη αλλά και με την Ευρώπη. Το Τμήμα με το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών του, τα ερευνητικά του προγράμματα, σας προσφέρει ένα εμπεριστατωμένο πρώτο πτυχίο και σας επιτρέπει να το αξιοποιήσετε με ποικίλους τρόπους μετά την αποφοίτησή σας. Αξιοποιήστε την ευκαιρία να μορφωθείτε τόσο ακαδημαϊκά όσο και σαν νέοι άνθρωποι και πολίτες. Η εξέλιξή σας και το επαγγελματικό σας μέλλον εξαρτώνται από αυτή τη μόρφωση και τις γνώσεις που θα αποκτήσετε.

Σας εύχομαι Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά.

Γιώργος Καλογεράς
Πρόεδρος Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας


Χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες προς τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος

 1. Σας ενημερώνουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί η πρόσβαση στο σύστημα register.auth.gr για τους εισαγομένους των κατηγοριών:
  • ΓΕΛ
  • ΕΠΑΛ Α’
  • ΕΠΑΛ Β΄
  • ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

  Οι επιτυχόντες των κατηγοριών αυτών θα πρέπει να καταχωρήσουν στο σύστημα τα στοιχεία που θα τους ζητηθούν στο διάστημα 21-28 Σεπτεμβρίου 2015. Ήδη έχετε ενημερωθεί σχετικά με μήνυμα (sms/email) που σας στάλθηκε από το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε από την Πρυτανεία στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ.

  Επίσης, στο διάστημα 23-29 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή των εισαγομένων της κατηγορίας Αλλοδαπών – Αλλογενών κρατών μελών της Ε.Ε.. Θα απαιτηθεί προεγγραφή των επιτυχόντων μέσα από το σύστημα register.auth.gr και η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα (sms/e-mail) από το ΚΗΔ. Οι επιτυχόντες θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέσα από το register.auth.gr, θα την εκτυπώσουν και θα την καταθέσουν στη γραμματεία του Τμήματος μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.